Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV Dames 1 direct naar de top in de promotieklasse

Afgelopen zaterdag heeft Dames 1 van volleybalvereniging WHV zich in de eerste wedstrijd direct naar de top geknokt. Met een 4-0 overwinning tegen Spirit D1 uit Barendrecht zijn zij verzekerd van 5 punten waarmee zij het seizoen goed beginnen.

De reeds gedegradeerde teams uit de derde divisie begonnen strijdlustig aan de eerste set in de promotieklasse. WHV, onder leiding van John Kemp, begon sterk door snelle, gevarieerde aanvallen verzorgd door spelverdeelster Astrid Phondt. Het goede verdedigende achterveld van Spirit maakte het echter moeilijk om te scoren en het puntenaantal ging gelijk op. Pas aan het einde van de eerste set kwam WHV op een kleine voorsprong die zij netjes afmaakten met een overwinning van 20-25.

De barendrechters, die hun spel veranderden met nieuwe tactieken bleven in de tweede set sterk verdedigen, maar op een aantal goede omloopballen van Rianda Kroon-Klepper hadden zij toch geen antwoord en kwamen de WHV'ers ook deze set op een voorsprong en wonnen de set met 21-25.

De derde set begon WHV moeizaam, waardoor Spirit op een voorsprong kwam van vijf punten. Het publiek uit Barendrecht kreeg hoop en probeerde WHV te imponeren. Dit lukte even, maar uiteindelijk wist WHV de uitslag te keren wat resulteerde in een mooi einde van 22-25. 

De vierde set waren de WHV'ers vastbesloten de 5 punten binnen te halen. Beide partijen begonnen weer sterk aan de set maar door goed verdedigend spel onder leiding van de libero Jolijn Onvlee en mooi geplaatste aanvallende ballen door Mirjam Steenis won WHV ruim met 16-25.

Met een overwinning in de zak kijkt WHV dames 1 uit naar de volgende wedstrijd die 4 oktober wordt gespeeld tegen Spivo in Spijkenisse.