Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Heren WHV naar derde divisie

Voor het eerst in de clubhistorie van volleybalvereniging WHV is het eerste herenteam gepromoveerd naar de derde divisie. Twee weken geleden wist de selectie van trainer / coach Max Smidt als beste tweede te eindigen bij de promotie / degradatie wedstrijden. Ruim een week later kwam het verlossende bericht van de bond en kregen de Asperense volleyballers alsnog het felbegeerde ticket voor de derde divisie. En daarmee schrijft WHV geschiedenis.

Nadat WHV in 1957 was opgericht, speelde de herenafdeling al snel op een hoog niveau. Ongeveer 15 jaar geleden wist de eerste herenselectie te promoveren naar de promotieklasse maar zakte na enkele jaren weer terug naar de eerste klasse. Via een ongeslagen kampioenschap in seizoen 2004/2005 kwamen de heren van WHV echter weer terug in de promotieklasse waar ze sindsdien veelal meedraaiden in de subtop. De laatste jaren kwam WHV echter steeds dichter bij een topklassering. Vorig seizoen liep de ploeg op het laatste moment nog de promotie/degradatiewedstrijden mis. Dit seizoen pakte WHV deze prijs echter wel.

Komend seizoen mag de ploeg zich dus voor het eerst gaan meten op derde divisie niveau. Daarmee is de ploeg nog maar 1 niveau verwijderd van competitie op nationaal niveau. Volgend seizoen zal de focus echter voornamelijk liggen op handhaving. De komende periode zal WHV daarom op zoek gaan naar verbreding van de selectie. Waar de ploeg afgelopen seizoen voor het niveau van promotieklasse eigenlijk al te weinig spelers telde, geldt dat namelijk zeker voor de derde divisie.