Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 4 WHV promoveert naar tweede klasse

Het vierde damesteam van volleybalvereniging WHV is zaterdag 3 mei jl. gepromoveerd naar de tweede klasse. Door de tweede plaats in de competitie te behalen, hadden de dames recht op het spelen van promotiewedstrijden. Deze werden allebei gewonnen en zo mag het damesteam volgend jaar een klasse hoger gaan spelen.

Dit jaar begon WHV dames 4 als een nieuw team met officieel 5 speelsters: Kylie Hoekstra, Eline Verhoeven, Natalie Smith, Tamara den Otter en Alysha van Vuren. Gelukkig kregen zij snel hulp van Lisa Kleijer (jeugdspeelster), Bernadet Arendsen (oud-dames 1 speelster) en Monique van Kempen. Nadat ze een aantal maanden goed hun best hadden gedaan tijdens trainingen en wedstrijden, eindigden zij enkele weken geleden als tweede in de competitie. Zaterdag 3 mei jl. speelden dames 4 twee wedstrijden om promotie. Slechts een van de drie teams zou promoveren, dus het was zaak beide wedstrijden te winnen. De eerste wedstrijd was tegen Hou Stand uit Rotterdam. Er werd gespeeld volgens het 'best of three’ principe, dus het ging om twee gewonnen sets. De eerste set keek WHV al snel tegen een achterstand aan van 7-1. De zenuwen speelden de dames parten. Dankzij een goede serviceserie van Kylie Hoekstra kwamen de dames terug tot een stand van 7-7 en namen vervolgens een riante voorsprong. Tegen het einde van de set kwam Hou Stand nog gevaarlijk dichtbij, maar zij hadden uiteindelijk geen antwoord op de sterke service van Natalie Smith. De eerste set ging naar WHV. De tweede set heeft WHV lange tijd voorgestaan, maar uiteindelijk wist Hou Stand goed terug te komen, hoofdzakelijk vanwege een sterke middenaanval waar WHV geen antwoord op had. Time-outs van coaches Willem en Sander Arp brachten de concentratie bij de dames weliswaar terug, maar de set ging naar Hou Stand. De laatste, allesbeslissende set werd er tot de 15 punten gespeeld. WHV speelde vastberaden en met veel lef. Middenaanvalster Bernadet Arendsen scoorde diverse keren met haar geplaatste aanvallen en blokkeerde de eerder zo goed spelende middenaanvalster van Hou Stand geregeld af. De derde set, en daarmee de wedstrijd, ging naar WHV.

Aansluitend speelde WHV de tweede wedstrijd tegen King Software Capelle uit Capelle a/d IJssel. Spelverdeelster uit de jeugd, Lisa Kleijer, werd ingezet en speelde verdienstelijk haar aanvallers aan. Het ervaren team uit Capelle wist WHV goed onder druk te zetten, maar WHV zette de euforie en vastberadenheid uit de eerste wedstrijd voort. De wedstrijd ging met 2-0 naar WHV.

Volleybalvereniging WHV is nog op zoek naar enthousiaste volleybaldames die tweede klasse of hoger willen spelen. Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom een keer meetrainen!