Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV in de wachtkamer

Na een prima optreden tijdens de promotie-degradatiewedstrijden in Oost West en Middelbeers zijn de Asperense volleyballers als beste tweede geëindigd. Na een 2-1 nederlaag en een 2-0 overwinning moeten de heren nu afwachten wat er in de tweede divisie gebeurt. Geen rechtstreekse plaatsing in de regiodivisie dus maar desondanks een unieke prestatie voor WHV.

Na een korte ochtendtraining gingen de heren flitsend van start tegen PrismaWorx Stravoc. Deze ploeg uit Stramproy (Limburg) speelde voor behoud in de regiodivisie maar hadden in de eerste set weinig in te brengen tegen het Asperense geweld. Luid toegejuicht door de massaal meegereisde WHV supporters lukte alles aan de kant van WHV en met veel servicedruk en aanvalspower werd de tegenstander overklast. Met 15-25 pakten de Asperense heren de eerste set en leken op weg naar een simpele overwinning.

Daar wilde de tegenstander echter niet aan meewerken. Zij brachten een ervaren passer loper in met jarenlange 1e divisie ervaring. En die nam zijn ploeg prima op sleeptouw. Door gericht te serveren wisten zij de side-out voor WHV lastiger te maken en ook verdedigend kwam de ploeg beter in balans. De tweede set werd dan ook bijzonder spannend en ging constant gelijk op. Helaas had WHV net de pech dat het wat dubieuze beslissingen tegen kreeg en zo kantelde het dubbeltje in de slotfase net de verkeerde kant op voor de Asperense volleyballers. Met 25-22 trok de Limburgse ploeg de stand gelijk en moest een derde set de beslissing brengen.

De teleurstelling over de verloren tweede set dreunde nog net te lang door. WHV kwam daardoor op een kleine achterstand en wist deze niet meer in te halen. En met 15-12 was de nederlaag, in wat achteraf de sleutelwedstrijd bleek te zijn, een feit.

Daarna moest Stravoc aantreden tegen de andere ploeg uit de poule namelijk Fit&Fysio / vc Limac. Dat bleek uiteindelijk de zwakste broeder van de drie teams en Stravoc wist dan ook vrij gemakkelijk met 2-0 te winnen. Daarmee was direct de beslissing gevallen en pakte deze ploeg de ticket voor de regiodivisie. Voor WHV restte daarmee enkel de zogenaamde aanwijsplek door als beste tweede van de verschillende poules te eindigen. Hiervoor moest de ploeg met 2-0 winnen van VC Limac wat uiteindelijk zonder al te veel problemen lukte. WHV had simpelweg het beste van het spel en speelde veel constanter dan de ploeg uit Linne.

Een prima prestatie dus voor de Asperense equipe echter zonder rechtstreekse plaatsing in de regiodivisie. WHV moet nu afwachten of er nog een plek vrijkomt en zal anders opnieuw in de Promotieklasse aantreden volgend seizoen. In het laatste geval zal het vizier dan zeker op het kampioenschap worden gelegd.