Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV dames 1 naar promotieklasse

Zaterdag 12 april streed dames 1 van WHV om de tiende plaats tegen Meerkerk 2. De tiende plaats geeft promotie-degradatie wedstrijden, waardoor het team zich kan handhaven in de derde divisie. Plaats 11 of lager geeft directe degradatie naar de promotieklasse. Bij 1-3 winst zou WHV tiende eindigen en Meerkerk elfde. Het werd dus een gevecht tegen degradatie.

Veel WHV-supporters waren afgereisd naar Meerkerk om de meiden aan te moedigen. Helaas verloren de WHV-dames de wedstrijd met 3-2 (25-21, 25-17, 22-25, 13-25,20-18). Hierdoor eindigt WHV op de elfde plaats in de competitie en spelen zij volgend jaar in de promotieklasse. Meerkerk 2 eindigt tiende en kan zich handhaven in de derde divisie, door goed te presteren tijdens de promotie-degradatie wedstrijden.

WHV begon te gespannen aan de wedstrijd. Al snel keken de dames aan tegen een achterstand van 7-2. Na een goede servicereeks van Mirjam Steenis kwam WHV terug in de wedstrijd en tot aan de 20 ging het gelijk op. Meerkerk pakte de set uiteindelijk met 25-21.
De tweede set moest gewonnen worden. De druk werd dus niet minder, maar WHV was vast besloten om er vol voor te gaan. WHV begon sterk en had een kleine voorsprong. Toen kwam Meerkerk terug in de wedstrijd door een sterke middenaanval en servicedruk. WHV maakte onnodige fouten, kwam weinig tot aanvallen en gaf te weinig servicedruk. De set ging verloren met 25-17. Een grote teleurstelling, want de tiende plaats was nu buiten bereik.

Er leek nu wat spanning van de wedstrijd af te zijn, en de honger naar winst was nog steeds aanwezig. Dat was te zien in het spel: met meer lef en bravoure. Riande Kroon scoorde zowel blokkerend als aanvallend veel punten. Aanvoerdster Astrid Dhondt serveerde de wedstrijd uit: 22-25.
Het goede spel van WHV zette zicht voort in de vierde set. De snelle aanvallen tussen de zusjes Dhondt liepen weer en Meerkerk had geen antwoord op de moeilijke service van Wendy de Bie. De vierde set was met 25-13 voor WHV.
De laatste set gingen de teams gelijk op. Zowel Meerkerk als WHV wilden graag met de eer naar huis. Meerkerk trok aan het langste eind en won de set met 20-18.