Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV grijpt ticket voor nacompetitie

De Asperense volleyballers moesten afgelopen zaterdag één set van directe concurrent Udenhout pakken om de tweede plek in de Promotieklasse veilig te stellen. Bij 4-0 winst zou deze plek echter naar Udenhout gaan. WHV wist echter dat Udenhout in eigen huis een bijzonder lastige tegenstander is. En het werd dan ook een zenuwslopend wedstrijd. Luidkeels ondersteund door het in grote getalen meegereisde thuispubliek wisten de ploeg van trainer/coach Max Smidt in de derde set eindelijk het verlossende punt te pakken. En daarmee was het ticket voor de promotie / degradatiewedstrijden van 3 mei aanstaande veilig gesteld.

De Asperense volleyballers zetten daarmee een historische prestatie neer. Voor het eerst in de historie van WHV mogen de heren strijden voor een plaats in de Regiodivisie. Maar het ging zeker niet gemakkelijk in Udenhout. De ervaren gastheren waren tot de tanden toe gewapend en vast van plan om WHV met 4-0 naar huis te sturen.

Udenhout kwam dan ook zeer sterk uit de startblokken. Geholpen door een lastige service en het sterke blok van de boomlange middenspelers overklaste Udenhout in de eerste fase van de wedstrijd WHV volledig. Overdonderd door het geweld van Udenhout kwam de Asperense volleyballers in de beginfase maar niet tot scoren. Pas bij een 13-0 achterstand zorgde een servicefout voor het eerste punt van WHV. Langzaam maar zeker gooide WHV echter de schroom van zich af.

De tweede set ging al een stuk gelijker op. Hoewel WHV aanvankelijk een kleine achterstand opliep, wist de ploeg langszij te komen door goede servicereeksen van Ewout de Jong en routinier Wildrik van de Plassche. Als Udenhout namelijk in staat was om de middenmannen aan te spelen was er meestal geen houden aan. Helaas wist de ploeg aan het einde net niet door te drukken en dus ging de set alsnog met 26-24 naar de gastheren. Toch groeide het vertrouwen dat het mogelijk was.

En de derde set bracht gelukkig de verlossing voor WHV. De ploeg pakte direct een voorsprong en beet zich toen als een terriër vast in de set. Rene Roth en Stefan Arp stonden als vanouds de ballen langs het blok te timmeren en dankzij goed serveerwerk van onder andere Niels Reder kwamen de middenspelers van Udenhout minder in het spel voor. En hoewel de gastheren tegen het einde van de set nog wat punten terug kwamen, was het uiteindelijk Vincent de Bie die het beslissende punt overtuigend langs het enorme middenblok van Udenhout sloeg. De ontlading bij zowel spelers als publiek was groot en alles wat daarna gebeurde was eigenlijk niet meer belangrijk.

De ploeg kan zich nu gaan voorbereiden op 3 mei. Tijdens deze promotie / degradatiewedstrijden zal WHV de degens moeten gaan kruisen met de nummer twee uit een andere Promotieklasse en een team uit de Regiodivisie. Onderling moeten zij dan uitmaken wie er volgend seizoen Regiodivisie mag gaan spelen.