Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV snoept punt af van kampioenskandidaat VCN King Software

De Capelse volleybalsters waren afgelopen zaterdag te gast in Asperen. Een spannende wedstrijd voor beide teams. De dames van WHV strijden tegen mogelijke degradatie en de dames van Capelle voor een mogelijk kampioenschap. Beide teams waren dan ook van plan er volledig voor te gaan. Dit gecombineerd met de temperatuur in de sporthal beloofde een verhitte wedstrijd op te leveren.

De dames van WHV werden door trainer John Kemp met 2 opdrachten het veld ingestuurd: servicedruk en lef tonen. Maar service druk brengt ook risico met zich mee. WHV kon de eerste set goed bijblijven, maar trok toch aan het kortste eind. Met 25-19 werd de set afgesloten.

WHV was warm gedraaid voor de tweede set en startte voortvarend door gevarieerd en met lef te spelen. De stand liep gelijk op, tot een service beurt van een van de routiniers van Capelle. Hier had WHV helaas geen antwoord op en verloor de set met 25-17.

De derde set verloor WHV met 25-15. Zo’n setstand impliceert dat WHV werd overklast maar niets is minder waar. De rally’s waren lang, service druk was hoog. Alle time-outs en wissels werden benut. VCN kreeg het niet cadeau.

En met die instelling gingen de dames van WHV de vierde set in. Er moest een punt behaald worden. Maar ook de dames uit Capelle wilden dit punt, want ten eerste hadden ze dit punt hard nodig voor het ,eventuele, kampioenschap en ten tweede ; 4-0 winst hadden zij nog niet eerder behaald en dat lukte ook deze keer niet! Gesteund door het meer dan enthousiaste publiek won WHV puur op instelling en doorzettingsvermogen de laatste set met 26-28. Een zenuwslopende eindstand.

En zenuwslopend blijft het nog even. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Meerkerk. Net als WHV een kandidaat voor degradatie. Alleen winst met 4-0 of 3-1 bezorgt WVH een plek voor het Promotie/Degradatie toernooi. De competitie blijft dus spannend tot het eind!