Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV ziet Udenhout punt dichterbij komen

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Vlijmen. Tegen het als tiende geklasseerde Minerva werd het uiteindelijk 1 – 3. Een overwinning dus voor de heren van WHV maar wel met één verloren set. En omdat directe concurrent Udenhout wel met 4 – 0 wist te winnen, is de voorsprong van de Asperense ploeg nu nog maar twee punten.

WHV had het niet gemakkelijk in Vlijmen afgelopen zaterdag. In de rumoerige hal werkte de ploeg van Minerva hard voor de punten. Vooral verdedigend pakte Minerva veel en daarnaast serveerde de ploeg met veel druk. Hierdoor kostte het de Asperenaren af en toe moeite om tot scoren te komen. Zeker omdat de ploeg ook niet helemaal lekker in de wedstrijd zat. Er werd hard gewerkt door de Asperense heren maar de afwerking aan het net was niet altijd even succesvol.

De eerste set kwam WHV al snel op achterstand maar gelukkig wisten de heren dit gedurende de set langzaam om te buigen. Met name Ewout de Jong wist in deze fase enkele lastige ballen te scoren en zo werd uiteindelijk met 23-25 de eerste set binnen gehaald. En waar WHV had gehoopt dat het daarna gemakkelijker zou worden, was dit zeker niet het geval. Ook in de tweede set bleef Minerva hard knokken voor de punten, luid aangemoedigd door het thuispubliek. De Asperense volleyballers hadden daarbij de pech dat routinier Wildrik van de Plassche uitviel na een ongelukkige botsing met een teamgenoot. En hoewel zijn rol prima werd overgenomen door Virgil in den Eng ging de tweede set uiteindelijk toch naar de thuisploeg.

In de derde en vierde set zakte het verzet van Minerva langzaam weg. Hoewel de ploeg bij vlagen nog goed meedeed kreeg WHV steeds meer grip op het spel. Met name aanvoerder Stefan Arp speelde sterk in deze fase zowel op verdedigend als aanvallend vlak. En zo wist WHV vier punten binnen te halen.

Aankomende zaterdag ontvangt de Asperene ploeg Hajraa uit Eindhoven waar onlangs nog met 0-4 van werd gewonnen. En dat moet WHV in eigen huis eigenlijk herhalen om daarna met minimaal twee punten voorsprong de allesbeslissende confrontatie met Udenhout aan te kunnen gaan.