Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Algemeen - Belangrijke week nieuwe sporthal

Beste WHV’ers,

Zoals inmiddels bekend heeft de gemeenteraad van Lingewaal in de raadvergadering van 30 januari jl. opdracht gegeven aan het college van B&W om samen met de werkgroep voor de sporthal een aantal zaken nader te onderzoeken om enerzijds de businesscase sluitend te krijgen en anderzijds nog wat onduidelijkheden weg te nemen.

De afgelopen 5 weken is er keihard gewerkt om op alle vragen en wensen van de gemeenteraad antwoord te geven, er is o.a.:

  • Onderzoek verricht naar subsidiemogelijkheden; 
  • Beter inzicht verkregen in de bouwkosten door het houden van een marktconsultatie; 
  • Door een accountancykantoor is onderzocht of de rol die de gemeente speelt in dit project niet in strijd is met de regels voor staatssteun;
  • Duidelijk in kaart gebracht wat de omvang is van de gemeentelijke garantstelling;
  • Gezocht naar extra mogelijkheden om de hal te verhuren;

Voor alle vragen is nu aanvullende informatie gegeven. Na deze aanvullende onderzoeken blijkt het helaas nog steeds niet mogelijk een nieuwe accommodatie te realiseren zonder extra financiële steun van de gemeente Lingewaal. Tijdens de raadsvergadering aanstaande donderdag 6 maart, zal de gemeente voor het eerst direct worden gevraagd hier extra geld voor beschikbaar te stellen. Hiermee worden niet alleen in totaal 600 sporters in alle leeftijden geholpen, maar ook voor de basisscholen blijft een locatie voor de gymlessen behouden, behoud ook de buitenschoolse opvang SKCN haar ruimte en blijft de horeca rondom zwembad “De Wiel” aanwezig.

Aanstaande donderdag zullen alle politieke partijen aan moeten geven of zij hierin mee willen gaan. Dit wordt voor hen geen gemakkelijk besluit aangezien er meer welzijnsprojecten in Lingewaal een financiële bijdrage van de gemeente nodig hebben terwijl men ook een bezuinigingopdracht heeft. De vergadering begint donderdag om 20:00 op het gemeentehuis. Na de vaste agendapunten is de sporthal als eerste aan de beurt. De vergadering is openbaar dus iedereen kan komen. De afgelopen vergadering zat de zaal al best vol met mensen die betrokken/geïnteresseerd waren in dit project. Ook dit keer willen we met zoveel mogelijk WHV’ers op de tribune zitten om te laten zien dat een nieuwe hal voor ons van groot belang is.

De stukken voor de raadsvergadering zijn te vinden via: http://www.lingewaal.nl/internet/bri-agenda_3149/item/vergadering-gemeenteraad_859.html. Als jullie nog vragen hebben mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en kernteam van WHV