Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV worstelt zich langs Energo

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Beers. WHV trof daar de nummer vijf van de ranglijst Energo, een ervaren ploeg met verschillende spelers die jarenlang op hoog niveau hebben geacteerd. Een lastige ploeg dus die maar weinig punten weggeven in eigen huis. In de eerste set liet de Asperense ploeg nog wat steekjes te veel vallen en had moeite om de service van de tegenstander te controleren. De eerste set ging daardoor naar Energo, maar daarna nam WHV de regie over en wist uiteindelijk met 1-3 een belangrijke zege te boeken in de strijd om plaats twee. (25-21, 24-26, 19-25, 20-25)

In de eerste set had WHV net te lang nodig om te wennen aan de omstandigheden en de service van de tegenstander. De ruimte om het veld was beperkt hoewel de Asperense ploeg hier met de service bewust op had getraind. De belangrijkste reden dat WHV de eerste set moest inleveren, was feitelijk een sterke servicereeks van Energo. De Asperense ploeg moest maar liefst zeven punten op rij toestaan op de strakke floatservice van de thuisploeg.

De tweede set verliep al veel soepeler alhoewel WHV op een 19-23 voorsprong opnieuw moeite had om de service te controleren. Gelukkig wist Vincent de Bie op 23-23 de bal wel bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Vervolgens was het Niels Reder die de overwinning binnen sleepte voor zijn ploeg. Na eerst zijn middenaanvaller Wildrik van de Plassche prima in stelling te brengen, maakte hij eigenhandig het setpunt door de aanval van de tegenstander af te blokken.

In de derde en vierde set was de strijd gestreden. De passing kwam niet meer in problemen en WHV ging steeds beter spelen. De Asperense volleyballers wisten zelf veel servicedruk te brengen dankzij onder meer Stefan Arp. Daarnaast had Energo weinig grip op de harde aanvallende ballen van Ewout de Jong en Rene Roth.

Komende zaterdag wacht WHV een belangrijke wedstrijd. De huidige nummer drie Skunk komt dan op bezoek die net als de Asperense ploeg aast op de tweede plek op de ranglijst.