Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV doet goede zaken

De Asperense volleybalheren hebben zich afgelopen weekend naar de tweede plaats op de ranglijst gespeeld. Dit dankzij een prima 4 - 0 overwinning op Nuvoc uit Veldhoven en een nederlaag van de voormalig nummer twee Udenhout. Met nog altijd een wedstrijd achterstand staat WHV nu één punt voor op de nieuwe nummer drie Skunk. Het gat naar de koploper bedraagt echter nog altijd twaalf punten.

De Asperense volleyballers hadden in eigen huis weinig moeite met de ploeg uit Veldhoven. Zeker in de eerste en laatste set walste WHV gemakkelijk over de tegenstander heen. Dankzij een hoge servicedruk kon Nuvoc maar weinig gebruik maken van de twee sterke middenaanvallers waarover de ploeg beschikt. En zo werd de angel prima uit het spel van de tegenstander gehaald. Op de buitenkant stuitte de ploeg namelijk regelmatig op het sterke WHV-blok van onder meer Rene Roth.

Spelverdeler Niels Reder had aan zijn kant veel meer keuze qua aanvallers. Hij kon beschikken over scorende spelers op zowel de midden als de buitenkant. En dankzij een goede variatie wist hij de verdedigende linie dan ook regelmatig te omzeilen.

De tweede en derde set kenden wat meer spanning. De servicedruk aan de zijde van de ploeg uit Veldhoven ging wat omhoog waardoor WHV iets meer moeite moest doen om te scoren. Daarnaast waren er af en toe wat momenten van concentratieverlies. Toch wist WHV op de beslissende momenten wel steeds de punten te pakken. Een teken dat met het vertrouwen van de ploeg goed zit.

En dat vertrouwen zal de ploeg de komende weken hard nodig hebben want de drie volgende wedstrijden worden stuk voor stuk lastig. WHV treft dan achtereenvolgend de nummer vijf, drie en één van de ranglijst.