Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Opnieuw winst voor WHV

De Asperense volleybalheren hadden afgelopen zaterdag Spirit uit Rosmalen op bezoek. WHV moest de strijd tegen deze ploeg uit de middenmoot aanbinden zonder de afwezige Ewout de Jong. Dankzij de aangepast opstelling startte de ploeg wat onwennig wat uiteindelijk de eerste set kostte. Daarna kwam de ploeg beter in de wedstrijd en wist het karwei alsnog met 3-1 af te maken. Doordat de nummer twee van de competitie tegen een nederlaag aanliep afgelopen weekend is de achterstand van WHV nog maar twee punten. En dat terwijl de Asperense equipe nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

WHV was genoodzaakt om de basisopstelling te wijzigen. Middenspeler Wildrik van de Plassche nam de passer-loper positie over van Ewout de Jong terwijl Joost Versluis zijn positie overnam op de midden. Dit vanwege een enkelblessure van Virgil in den Eng die normaliter als back-up op de midden fungeert. WHV startte daardoor wat onzeker en stuitte zeker in de beginfase regelmatig op het sterke blok van Spirit. Dit kwam mede doordat de passing wat te veel bleef hangen en het voor spelverdeler Niels Reder lastig was om zijn aanvallers goed vrij te spelen. En hoewel het spel in de loop van de eerste set langzaam beter werd, was het net te laat om de eerste set nog te winnen. Toch had dit zomaar nog kunnen gebeuren omdat WHV uiteindelijk nog op 24-24 wist te komen. De ploeg kon echter net niet meer doordrukken op die stand.

De daarop volgende drie sets bleef WHV eigenlijk continu aan de goede kant van de score. Zonder dat het spel echt sprankelend werd, bleef de Asperense equipe relatief probleemloos overeind. De blokkering aan Asperense zijde werd beter waarbij met name de opnieuw goed spelende Rene Roth regelmatig punten meepakte met zijn blok. Samen met de even lange Vincent de Boe vormden zij regelmatig een lastig te omzeilen obstakel voor Spirit. Ook de servicedruk aan de kant van WHV nam toe waarbij zeker op de service van Stefan Arp en Niels Reder regelmatig afstand genomen werd van Spirit. Daarnaast kwam Wildrik van de Plassche, na wat gewenning, langzaam beter in de wedstrijd en kwam aanvallend steeds beter door.

Toch moet het grootste compliment van deze wedstrijd naar het adres van Joost Versluis. Hij vulde zijn onverwachte basisplek op de middenpositie meer dan voortreffelijk in en scoorde op alle onderdelen een ruime voldoende. Een prima prestatie.

Volgende week speelt WHV opnieuw thuis en ontvangt dan NUVOC uit Veldhoven. Een lastige ploeg waarvan de ploeg uit met moeite wist te winnen (1-3). Zeker verdedigend moet WHV dan meer brengen dan afgelopen zaterdag.