Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV op de goede weg

Na vorige week een punt afgesnoept te hebben van de nummer drie in de ranglijst, wist Dames 1 van volleybalvereniging WHV deze week de winst binnen te halen. Met 3-2 werd Voltena uit Nieuwendijk verslagen. De Asperense dames hopen hiermee op de goede weg te zijn om binnenkort van de laatste plaats af te komen.

De eerste set begon wat slordig aan de kant van WHV en het leek alsof de Asperense dames wat opstartproblemen hadden. Gedurende de hele set liep WHV achter de feiten aan. Voltena wist vooral te scoren met veel geplaatste ballen, terwijl de verdediging van WHV stond ingesteld op de geslagen aanval. Dit zorgde voor enige frustratie aan de kant van WHV, wat de dames nooit ten goede komt. Hoewel WHV aan het einde van de set nog gevaarlijk dichtbij wist te komen, werd deze inhaalslag net te laat ingezet waardoor de set uiteindelijk met 20-25 naar Voltena ging.

In de tweede set ging WHV voortvarend van start. Met een goede servicereeks van spelverdeelster Astrid Dhondt stond er snel een stand van 4-0 op het telbord. Vervolgens begon de Asperense motor te draaien en vanwege de goede passing kregen de aanvallers van WHV veel meer kansen om te scoren. En met succes! Voltena had geen antwoord op de snel geslagen ballen van Pia Dhondt, afgewisseld met de geplaatste ballen van Mirjam Steenis. Met een voorsprong van 20-12 leek WHV de setwinst niet meer te kunnen ontgaan. Hoe anders verliepen de tien punten daaropvolgend! Er leek opeens een spanning te ontstaan bij WHV, nadat er twee punten door Voltena gescoord werden. De aanvallers van WHV namens plotseling geen risico meer, waardoor Voltena in de gelegenheid gesteld werd om zelf hun aanval te maken. En met succes, de dames uit Nieuwendijk kwamen terug tot een stand van 23-21. Twee time-outs van WHV coach John Kemp waren nodig om de dames rust en zelfvertrouwen te geven en de laatste twee punten van de set te scoren: 25-21.

Waar de eerste en tweede set nog een spannend einde hadden, was de derde set een volledige ‘walk over’ van WHV. Voltena was geen schim van hoe ze zich aan het einde van de tweede set hadden teruggeknokt en WHV gaf hen daar dan ook geen enkele kans voor. Werkelijk alles aan de Asperense kant verliep volgens plan en volgens afspraak. Rianda Kroon en Petra Huijssen zorgden samen voor een torenhoog blok en met een enorme servicereeks van Mirjam Steenis (12 punten!) stond het al snel 21-3! Tijdens deze reeks werd de Libero (een speler die uitsluitend voor de passing/verdediging in het spel wordt gebracht) van Voltena zelfs enkele punten uit de passing gehaald, zoveel moeite had Voltena op dat moment met de service van WHV. WHV won de derde set met 25-10.
Hierdoor waren de verwachtingen in de vierde set hoog gespannen, maar WHV wist de successen uit de derde set niet te herhalen in de vierde set. Waar het in het begin van deze set nog gelijk op ging, nam Voltena snel daarna de leiding. Het welbekende ‘prikken’ van de bal werd weer volop toegepast door het team uit Nieuwendijk en dit zorgde ervoor dat WHV zelf onvoldoende tot aanvallen toe kwam. Voltena won met 18-25

Met een stand van 2-2 in sets moet er een vijfde set gespeeld worden om te bepalen wie de wedstrijd wint. In deze vijfde set nam WHV direct de leiding. Met een aanzienlijke voorsprong van 11-4 kon WHV de winst bijna niet meer ontgaan. Toen Voltena toch nog enkele punten op rij scoorde, werd invalster Diana den Otter er op 14-8 ingezet om voor afwisseling in de aanval te zorgen. En met het gewenste resultaat: na een mooie set-up scoorde den Otter met een harde aanval en bezorgde WHV hiermee de winst.