Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV dames 1 pakt een punt!

Op 4 januari 2014 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar eerste competitiewedstrijd van het jaar 2014 in een goed gevulde Schildkamp. Wendy de Bie was weer inzetbaar na blessureleed, helaas zit Arina de Leeuw nog in de lappenmand. Gelukkig bleek Diana den Otter uit het tweede team bereid om deze wedstrijd mee te spelen.

ODI stond aanmerkelijk hoger op de ranglijst, dus WHV had vandaag niets te verliezen. Afgesproken werd met plezier en fanatisme te spelen. De eerste set werd begonnen met opportunistisch volleybal, maar de verdediging van ODI bleek taai. WHV bleef druk zetten, met name in de middenaanval. Het ging de hele set gelijk op, maar helaas verloren de dames van WHV nipt met 23-25.

De tweede set bleek een stuk lastiger. Er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt en het verlies van de eerste set hakte er flink in. De dames misten net dat stukje fanatisme om het tij te kunnen keren: 13-25. Het enige opmerkelijke in deze set was een gele kaart voor Petra Huijssen wegens het dragen van oorbellen.

De derde set werd gekenmerkt door de sterke service van ODI. De passers van WHV hadden moeite de bal goed bij spelverdeelster Astrid d’Hondt te brengen. De middenaanval van ODI begon steeds beter (lees: sneller) te lopen. ODI wist steeds een hoog blok te zetten op de linksvoorpositie waardoor de buitenaanvalsters het moeilijk kregen, hetgeen resulteerde in een 14-25 verlies.

In de vierde set was WHV vastbesloten niet met lege handen achter te blijven. De time-outs van ODI op 16-12 en 24-21 mochten niet meer baten. Overtuigend pakt WHV deze setwinst en mocht weer een puntje bijschrijven in de ranglijst.

WHV verloor de wedstrijd met 1-3, maar houdt alle vertrouwen in een goed vervolg van de competitie. Op 11 januari speelt WHV thuis tegen Voltena om 17.00. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om degradatie te kunnen ontlopen.