Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - De ommekeer?

7.30 stappen de eerste leden van dames 1 in de auto. Het is stil op de A15. Wat doen wij zo vroeg al op de weg denkt u? Nou dat vragen wij eenzame rijders ons ook af. Om 8.00 uur zijn we allemaal in Waardenburg voor een ontbijtje in de vergaderzaal van Niels. Na de eerste kopjes koffie en thee wordt het ons duidelijk waarom we hier zo vroeg aanwezig zijn. We krijgen van de trainers een pittig staaltje volleybal uitleg. Wie staat waar en wat zijn de afspraken. Onze verdediging staat of valt met onze blokkering is de belangrijkste les. Ik zal u verder niet vermoeien met alle afspraken die gemaakt zijn maar het mag duidelijk zijn dat we met deze informatie op zak aan de wedstrijd zijn begonnen.

De reis naar het Brabantse Boekel is nog lang. Ter plaatse blijkt dat wij het thuisspelende team zijn en dus onze eigen tellers hadden moeten verzorgen??? Gelukkig hebben we daarmee wat assistentie van H1 gekregen die ook daar hun thuiswedstrijd moesten spelen (en ook geen tellers mee hadden genomen).

De eerste 2 sets tegen promotieklasser Hornerhof uit Horn kenmerken zich in het zoeken en uitvoeren van de zojuist gemaakte afspraken. Het jonge en toppromotieklas meedraaiende team krijgt daardoor vleugels. De eerste set wint WHV met 26-24. De tweede set gaat verloren met 21-25. En dan begint het systeem langzaam te landen en start de WHV machine met draaien. Alle dames zetten hun beste beentje voor. Het moet gezegd; ‘dat blok van WHV draait fantastisch’!. Wanneer de blokkering niet scoort zit de verdediging precies goed zoals  ’s morgens afgesproken. Het collectief van WHV zegeviert nu wel. Lange rally’s worden gewonnen en twijfelballen in ons voordeel beslist. De derde set 25-23 is binnen.

De 4e set maken we het nog even spannend. Er is moeite om het lange blok van Hornerhof te passeren en we beginnen de set met een achterstand van 2-7. Opeens is daar een klik in de hoofden van de WHV dames, “nu gaan we het doen”. De blokkering van Rianda en Petra gaat als een trein en de verdediging staat weer als een huis. Zo moet je dus winnen 25-20 is een overtuigende laatste set.

Eer naar werken, het is gelukt!

As. zaterdag spelen we om 12.30 in de Lockhorst in Sliedrecht. Dit jonge team van Nico Westerbeke is een goede bekende van een aantal van ons. We denken dat we een ommekeer hebben kunnen maken en we gaan dat ook as zaterdag in praktijk brengen. Komen jullie ons helpen?