Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV vloert ongeslagen koploper

De volleybalheren van WHV hebben afgelopen zaterdag in een spannende wedstrijd koploper Were-Di de eerste competitie nederlaag bezorgd. In het boeiende schouwspel gingen de kansen op en neer. Uiteindelijk gaf de miraculeuze ontsnapping van de Asperense volleyballers in de derde set de doorslag. WHV wist een achterstand van 17-23 uiteindelijk alsnog om te buigen in een 29-27 winst en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong. Deze mokerslag kwam de ploeg uit Gemert niet meer te boven en zo kon WHV de wedstrijd met 3-1 in hun voordeel beslissen.

De Asperense heren kenden een prima start tegen de bezoekers uit Gemert. Met een prima servicedruk en vlot aanvalsspel werd de druk op Were-Di opgevoerd. Dit samen met enkele goede blokkeringen zorgde ervoor dat WHV gemakkelijk bij de tegenstander wegliep. De eerste set werd dan ook een relatief eenvoudige prooi voor de ploeg uit Asperen.

In de tweede set rechtte de koploper echter de rug. De servicedruk aan Asperense zijde zakte iets terug en daardoor werd de aanvalskracht van de ploeg uit Gemert duidelijk zichtbaar. Daarnaast schroefden de heren van Were-Di de servicedruk flink op wat het side-out spel aan Asperense zijde onder druk zette. In de slotfase kwam WHV nog wat dichterbij maar dat was onvoldoende om nog aanspraak te maken op de zege. De stand was waarmee gelijk getrokken zodat de wedstrijd weer helemaal open lag.

De derde set leek een herhaling te worden van de tweede set maar mondde uiteindelijk uit in een waar spektakelstuk. De ploeg van trainer/coach Max Smidt beet zich vast in de set en knokte zich wonderbaarlijk terug. In de dankzij het aanwezige publiek sfeervolle ambiance startte WHV de inhaalrace vanaf een achterstand van 17-23. Het inbrengen van de jonge Virgil in den Eng pakte opnieuw goed uit. Hij pakte gelijk enkele punten voor de ploeg waarna de onvermoeibare aanvoerder Stefan Arp aan service kwam. Onder impuls van zijn service en het sterke aanvalsspel van Rene Roth kwam WHV punt voor punt terug in de set. De spannende slotfase werd uiteindelijk beslist door twee blokkades van routinier Wildrik van de Plassche.

In de vierde set profiteerde WHV van de klap die Were-Di in de derde set had gekregen. Het energiepeil bij WHV lag hoog en zo kon de ploeg snel een voorsprong opbouwen. De sterk spelende Ewout de Jong liet zien hoe allround hij is geworden met zowel sterk passend als aanvallend werk. Spelverdeler Niels Reder bediende daarbij zijn aanvallers weer ouderwets op maat. En hoewel Were-Di tegen het einde van de set nog iets terugkrabbelde kwam de zege niet meer in gevaar. Een mooie overwinning voor WHV in een sportieve en aantrekkelijk wedstrijd.

WHV – Were-Di: 3-1 (25-16, 21-25, 29-27, 25-19)