Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Weer geen punten voor Dames WHV

Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van WHV tegen de nummer drie in de ranglijst Next Volley Dordrecht. Net als vorige week lukte het de dames uit Asperen niet om een punt te behalen, het werd 0-4 voor Next Volley Dordrecht.

Next Volley Dordrecht is reeds jaar en dag tegenstander van WHV, tegen wie altijd een leuke wedstrijd gespeeld kan worden. Het team bestaat uit enkele ervaren speelsters op leeftijd, aangevuld met jonge talentvolle speelsters. Deze combinatie zorgt voor technisch mooi volleybal, waar WHV altijd een goede, prettige tegenstander aan heeft. Eén van de ervaren speelsters in deze wedstrijd, Jadi Postema, speelde tot enige tijd terug bij Next Volley Dordrecht, maar maakte aan het begin van het huidige seizoen de overstap naar WHV. Hier speelt zij zeer verdienstelijk op zowel de passer-loper als de diagonaalpositie.

Met enige ‘inside information’ kon WHV dus aan de wedstrijd beginnen. De stemming was goed en er werd in de eerste set opportunistisch gevolleybald. Next Volley bracht veel servicedruk in het spel, maar de passing van WHV verliep naar behoren, waardoor er goed aanvallend gespeeld kon worden. Tot halverwege de set ging het gelijk op en nam WHV zelfs geregeld een kleine voorsprong. Daarna slopen er foutjes in het spel van WHV, waar Next Volley efficiënt gebruik van maakte. De twee time-outs van WHV coach John Kemp brachten niet het gewenste resultaat en WHV verloor de set met 19-25.

In de tweede set werkten de dames van WHV hard om de set in de wacht te slepen. Middelaanvalster Petra Huijssen werd erin gewisseld, waarmee er aanzienlijk meer lengte aan het net van WHV werd gebracht. Dit bleek een welkome versterking: menig aanval van Next Volley werd dankzij haar blok verijdeld. Desondanks kon WHV het verschil niet maken en kwam het ook in de tweede set net te kort: 19-25 voor Next Volley.

De derde en met name de vierde set leken de Asperense dames de handdoek in de ring te gooien. De servicedruk van Next volley werd hoger en er ontstond onrust in de passing aan de kant van WHV. De positieve kant van het verhaal was de gretigheid van de speelsters aan de kant van WHV, maar dit werd tevens een valkuil: door deze gretigheid gebeurde het geregeld dat er ballen voor andermans neus werden gepakt wat niet tot het gewenste resultaat leidde. De dames aan het net speelden eveneens niet langer vrijuit en brachten te weinig aanvalsdruk om tot scoren te komen. Hoogtepunten in deze sets waren enkele aanvallen van Pia Dhondt die vanwege de snelle set-up van Astrid Dhondt door het blok van Next Volley geslagen werden en daar snoeihard op de grond belandden.

Next Volley Dordrecht won de wedstrijd in Asperen met 0-4.

Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld voor het bekertoernooi, waarin WHV mag uitkomen tegen het lager geklasseerde Hornerhof/HHC uit Horn (Limburg).